Homestay Melaka (boutique homestay) yang menarik tentang kami

Adakah anda mencari sebuah homestay melaka yang selesa dan menarik? The Lurve House menyediakan homestay melaka yang bersesuaian dengan anda yang berkeluarga. Berikut adalah sedikit maklumat tentang sejarah dan pengenalan kami.

Homestay Melaka berkonsepkan Boutique Homestay, dimana ia direka mengunakan element ceria dan moden. Susun atur dan hiasan mengikut kesesuaian luas dan tema boutique tersebut. Ilham konsep homestay melaka ini lahir daripada pemilik iaitu Afiq Danial yang juga merupakan pemilik butik The Lurve Fashion (Vendor Butik). Antara ciri-ciri yang di ketengahkan adalah pencahayaan dan perabut membuatkan pelangan akan terpesona seolah-olah berada di butik.

Yang uniknya, homestay melaka juga meletakkan beberapa pakaian serta makanan dan minuman yang terdapat di butik bagi mewujudkan perasaan sebenar tersebut. Harga dipamerkan dan sekiranya tetamu yang berminat boleh terus mengambil dan bayaran mengunakan wang deposit.

homestay melaka

Bilik Tidur Utama di homestay melaka

Homestay melaka mempunyai 3 bilik tidur, yang terbahagi kepada bilik tidur utama, bilik sederhana dan bilik kecil. Bilik tidur utama dilengkap dengan katil bersaiz queen, mempunyai penghawa dingin, rak solek yang fleksibel, rak mengantung pakaian, lampu tidur dan jam loceng. Bilik tidur sederhana dilengkapi dengan 2 katil single, mempunyai kipas syiling, meja sisi katil, cermin solek dan rak pakaian. Bilik kecil pula dilengkap dengan sebuah katil single, mempunyai kipas syiling, rak dinding, rak baju, seterikar baju dan papan seterikar.

Ruang tamu pula luas dilengkap sofa dan TV Led 19 inci dengan siaran Astro Njoy. Homestay melaka turut menyedikan meja makan dengan 4 kerusi dan selesa untuk jamuan bersama keluarga. Homestay melaka turut berkerjasama dengan The Lurve Event untuk menyediakan ‘Candle light dinner’ kepada tetamu yang ingin meraikan bersama pasangan mereka. Untuk tempahan ini boleh ke preview page mereka di http://instagram.com/thelurveevent.

Homestay melaka mempunyai sebuah bilik mandi yang dilengkap dengan sabun mandi dan tandas pula bersebelahan. Dan dapur pula mempunyai peti sejuk satu pintu dan pingan mangkuk untuk kegunaan tetamu.

Homestay melaka mempunyai ruang legar di hadapan dan sesuai untuk mengadakan aktiviti santai bersama keluarga, dan bagi tetamu yang memerlukan, set BBQ disediakan dengan bayaran tambahan. Terdapat juga meja untuk aktiviti luar dan disediakan untuk tetamu. Di ruang legar hadapan mempunyai kolam ikan dan bunyian dari air yang mengalir membuatkan suasana sangat tenang.

Homestay melaka sesuai untuk keluarga yang mempunyai bilangan 5 orang, walaubagaimana pun tiada tentangan untuk keluarga yang lebih ramai. Asalkan homestay melaka dijaga dan tiada sebarang kerosakan.

Untuk makluman tetamu, di homestay melaka mempunyai DEPOSIT KESELAMATAN sebanyak RM50 dan deposit ini akan dipulangkan semasa mendaftar keluar sekiranya tiada sebarang kerosakan serta segala kos pembelian barangan di dalam homestay melaka adakan dikira terlebih dahulu.

Berikut alamat lengkap Homestay Melaka

Homestay Melaka The Lurve House
No 23, Jalan Seri Emas 21,
Taman Seri Telok Mas,
75460 Melaka.

Untuk tempahan, pertanyaan dan bantuan, boleh hubungi Afiq Danial di talian 016-7336869. website : http://thelurve.com/house

Homestay melaka mengalukan kedatangan anda dan akan memastikan pengalaman berharga anda tercipta di homestay melaka.

 

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2019 The Lurve House. All Rights Reserved

Show Buttons
Hide Buttons